Pages

12.5.12

O_O diari sewaktu mAsih bersAma O_O





Sungguh aku tidak menyangka yang sudah hampir 3 tahun aku belajar kat kolej ni. Macam terlalu cepat pun ada sampaikan aku tak perasan yang bulan 5 tahun 2013 akan berakhirnya kisah aku di kolej ni. Kadang-kadang rasa bosan gak sebab hari-hari kerja aku ke kolej jer , tapi bila keluarnya perkataan perpisahan ni, ish sebak pun ada. Atau mungkin memang sudah menjadi slogan pertemuan ada perpisahan , suka ada duka? Betul x? ape yang aku nak kongsikan di dalam ruangan ni is perasaan aku pada mula-mula menjejakkan kaki kea lam remaja ,kolej, jumpa new friend’s and pelbagai ragam yang sememangnya ku tidak menyangka akan menjadi kenangan dalam diri dan diari hati aku. Permulaan kisah aku bermula pada awal bulan 6 selepas aku balik dari Kem PLKN d Tegaas Mesra,Perak dulu. Waktu tu 13hb 6 tahun 2010. dengan keadaan penat nyer yang masih ada dalam diri aku , terus hadirkan diri ke Bachok? Hee… nama tempat tu pun ngeri tau sebab seumur hidup aku xpernah sekali pun aku jejakkan kaki ke Bachok even dalam masa sedar atau pun tak. Sedangkan ummi n abah pun boleh sesat nk sampai kesana ni kan pulak aku yang tak pernah jejak kaki kesana. Dalam kul 2 petang semuanya selesai dan aku with parent’s pun gerak g ostel.!! Hehehe, ostel tu woo, memeng teruk sangat2. teruk nak mampus. Dengan gelap,kotor,buruk sangat. Mula2 jejak kaki kat dalam ostel tu subahanallah, xtau nk cakap __________________ continuous with new story, sesi perkenalan dengan senior. Mula2 tu senior memang agak sombong la, tapi lama kelamaan kami semua ngan dan di ostel tu jugak lah aku mengenali 2 orang sahabat yang bernama rakinah dan hidayu. Sama kos dengan aku jugak Pharmacy. Masa berlalu dengan cepat, seminggu selepas aku join jurusan Pharmacy ni memang banyak kena guna duit la. Naik bengang jugak aku pun, sikit2 duit, pagi duit, petang duit,tengah hari duit. Hari2 duit.duit.duit.duit…..tapi ada satu perkara yang buat aku bersemangat untuk ke kolej . ada seseorang yang sudah membuatkan hati aku jadi terbuka untuk sukakan lelaki selepas dikecewakan.. his nama ? hm.. usssttt.. rahisa la . bukannyer bersama pun. It’s only be my memory. Kegembiraan yang selama ini kami semua perolehi tidak selama-lamanya bahagia kerana berlaku perkara yang tidak kami jangkakan. Kehilangan teman seperjuangan yang kani kenali hanya setahun . Ya Allah , mereka di beri kepada kami hanya setahun. Hanya setahun perkenalan yang dapat kami bina bersama. Kemalangan yang berlaku pada 25/6/2011 pada jam 11malam telah meragut nyawa 4sahabat aku dan 2 daripadanya adalah kawan baik aku sendiri. Pemergian Arwah aznil afnan dan Arwah saifuljawahir tidak pernah kami menjangkakan akan terjadi . Subahanallah, hanya tuhan sahaja yang tahu bagaimana pillunya perasaan kami disaat tahu akan kehilangan mereka. Banyak kenangan yang kami bina bersama. Sekarang tiada lagi si spek rayben dan si buncit. ! Al-Fatihah aku sedekahkan kepada mereka semua. Semoga mereka ditempatkan ditempat orang-orang yang beriman. Amin.. Itulah kenangan yang paling menyedihkan dalam hidup aku setelah bergelar sebagai sahabat mereka semua. Tiada pengganti lain untuk mereka. Dan sekarang waktu untuk bersama yang lain semakin singkat . selepas 3 tahun ni ,kami akan berpisah dan akan ikut haluan masing-masing . andai kata boleh berjumpa, mungkin berjumpa semasa kahwin atau ******* minta panjangkan umur aku dan rakan yang lain. ‘pape pun , aku hepi kenai mereka sebagai budak FARMASI

1 comment:

  1. si pmpuan n laki lam gmbar ni semua member satu kelas ngn aku :):)

    ReplyDelete

There was an error in this gadget