Pages

30.5.12

<-----i don't know how to story about her----->

before this i don't like her because of something happend winth us.. long tyme ago.. i don't like her because of my fault... i did something was hurt her heart so much.. i dont know how to story about her la, but she so special for me .. actually she so nice and educated girl as i know her. hehe, i never meet her before this just talk , chat in fb n YM only.


her style :
- like shawl very much
- like photo's very much
- migrin? of couse
- she lo0ke like in LOVE with somebody right now. 



it what i know about her, only that. and what i always remember bout her is "FARAH, rindu la" hehe she always told that words if we in line...



Norafify

this is her picture.. now,she be my buddy ...

21.5.12

let's started it


assalamualaikum semua... 

 rasa dah xada idea lah nk tulis ni,tp ....aku ni xkan lah xada ideakan?hehe.. ! well, hujung minggu ni or hujung bulan 5 ni aku da na start sem 5 da.. ada lagi 1 tahun untuk habis belajar ... xsabar rasanya nk keluar dari tempat ni..... and hujung bulan 5 ni akan g praktika ..kat mana tu , masih xtau la adeq2 ku semua...masih di rahsiakan,n not bad la kan sebab lau tau jgk tiada nk d risaukan...and menuju kebulan 6... oh my god, as usuall lah, my birthday oppsss,day date of birth 4 june,? mesti xbest sebab raikan d kolej sama kengkawan ... sedihla... tp xpelah,bersyukur sudah sebab aku hidup di dunia ni sudah hmpir 20tahun....banyak rahisa,masalh,suka,hepi au rasai la....just it..and let's enjoy our life oke2.....

20.5.12

O_O KELANTAN num SATU di hati O_O

Assalamualaikum 





hahaha...memang tak sangka lah kan, mule2 tu dah rasa malas tengok team Kelantan ni sebab dyrg main macam tak ada semangat langsung. Tapi lepas M.Ghaddar score 1 d goal KL sime darby..wa!! terbaikla.. Mula lah rasa syo ngn semua player..


yang kelakarnye,player Kelantan du lambatkan masa dengan olek bola tu sampaikan kena ad KUNING...haha,n Apek(Khairul Fahmi) boleh lak dy buat style relex kat dalam kotak goal cuma nk lmbatkan masa..lawak tol la awok2 kelantan ni....

per pon KELANTAN tetap berjaya menjaringkan goal 1 lawan KL sime Darby 0..
Alhamdulillah........................wa salut sama player kelantan !

dan bermulalah kisah au demam arrrrrrrrrrrrr..............!!!
~~toiNk,toiNk~~

13.5.12

O_O mather's day ... Annyvercery Ummi n Abah O_O

selamat hari ibu buat ummi Azimah Abdul Aziz. sempena hari ibu yang hadir untuk tahun ini, adeq cuma boleh ucap jer kat ummi n i can't give you present because of i don't have any project to do which is make me get $$ hehe. speaking nAh ! adeq sayang ummi even ummi ni kadang2 suka jual klepek.. almaklumlah orang tua kan ,biasalah tu lagi pun aku jer ank pmpuan lam keluarga ni kan? hm... selama ada bersama ummi atas dunia ni, memang banyak yang adeq rasa tak puas hati, tapi semakin hari,semakin adeq sedar yang ape ummi korbankan ,gtau,buat , is something yang nice for me i love you dan sempena hari ibu jugak lah ummi dan abah meraikan Hari Ulangtahun Perkahwinan yang ke 2 eantaah.. lupe.. Pun xboleh bagi hadiah. sowie3!! aku suruh abah ajAk ummi g dinner , ingt suh dyrg date 2 orang, last2 ,aku pun kena g.. heheheheeh............. so, akh bawak g makan,... kenyang perut, hati senangdulu,............................................................................................................................................................ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~~ ~~

O_O today's diaries...brAvo girls O_O

kul 8.45 pagi tadi aku teman my mak saudara pergi poliklinik al-hafiz . Nak cek baby girl yang baru 8hari lahir tu... sla pe?? kuning la, ape lagi kan.. sampai jer poliklinik tu , ish meme hanelan ar(hebat) baby tu sbb tyme dkter inject kat kaki dy xnangis sikit pown, memang terbaikla..... xsusahkan kerja laa....jap jer p sana, xsampai kul 10 kami dah sampai umh.. haha, paling2 bestnyer , dsebabkan bby tu asyik sleep jer aku pown per g,... aku buka stokin baby dan gosok tapak kaki dy,, sebenarnya aku tahu yang baby tu geli ,tapi aku sengaja buat gtu la, .. hm... cian at bby .. ni pic baby tu. nama dy wan nur zhafirah




bahagian tengahari lak , aku duduk buat resume untuk kerja la... buat punyer buat .. hm , sampai lah siap .. tu jer tapi sambung dengan aktiviti mengemas umah.. abh minta tolong buat pintu tandas yg baru kat dalam bilik, so aku pon tolong la. ye la, abg2 xada kn , so aku jer yg tolong. s0key.. :):) sudah jer wat keja tu , aku sapu bedu2 at dapur n mo0p bahagian dapur, tapi sebelum tuh aku jemur kain luh r. cian at ummi, xsiht.....siap semua...............! jam 5.50petang aku pun gase malas nk rehat i just straight with my aerobik tyme. hehe...... !!! kedum kedam duk senam atas umh laa....kurus r t aku kan,kan,kan.... :)
kul 6.. (now, siap mAndi) terus jer sambung my diaries :)




12.5.12

O_O diari sewaktu mAsih bersAma O_O





Sungguh aku tidak menyangka yang sudah hampir 3 tahun aku belajar kat kolej ni. Macam terlalu cepat pun ada sampaikan aku tak perasan yang bulan 5 tahun 2013 akan berakhirnya kisah aku di kolej ni. Kadang-kadang rasa bosan gak sebab hari-hari kerja aku ke kolej jer , tapi bila keluarnya perkataan perpisahan ni, ish sebak pun ada. Atau mungkin memang sudah menjadi slogan pertemuan ada perpisahan , suka ada duka? Betul x? ape yang aku nak kongsikan di dalam ruangan ni is perasaan aku pada mula-mula menjejakkan kaki kea lam remaja ,kolej, jumpa new friend’s and pelbagai ragam yang sememangnya ku tidak menyangka akan menjadi kenangan dalam diri dan diari hati aku. Permulaan kisah aku bermula pada awal bulan 6 selepas aku balik dari Kem PLKN d Tegaas Mesra,Perak dulu. Waktu tu 13hb 6 tahun 2010. dengan keadaan penat nyer yang masih ada dalam diri aku , terus hadirkan diri ke Bachok? Hee… nama tempat tu pun ngeri tau sebab seumur hidup aku xpernah sekali pun aku jejakkan kaki ke Bachok even dalam masa sedar atau pun tak. Sedangkan ummi n abah pun boleh sesat nk sampai kesana ni kan pulak aku yang tak pernah jejak kaki kesana. Dalam kul 2 petang semuanya selesai dan aku with parent’s pun gerak g ostel.!! Hehehe, ostel tu woo, memeng teruk sangat2. teruk nak mampus. Dengan gelap,kotor,buruk sangat. Mula2 jejak kaki kat dalam ostel tu subahanallah, xtau nk cakap __________________ continuous with new story, sesi perkenalan dengan senior. Mula2 tu senior memang agak sombong la, tapi lama kelamaan kami semua ngan dan di ostel tu jugak lah aku mengenali 2 orang sahabat yang bernama rakinah dan hidayu. Sama kos dengan aku jugak Pharmacy. Masa berlalu dengan cepat, seminggu selepas aku join jurusan Pharmacy ni memang banyak kena guna duit la. Naik bengang jugak aku pun, sikit2 duit, pagi duit, petang duit,tengah hari duit. Hari2 duit.duit.duit.duit…..tapi ada satu perkara yang buat aku bersemangat untuk ke kolej . ada seseorang yang sudah membuatkan hati aku jadi terbuka untuk sukakan lelaki selepas dikecewakan.. his nama ? hm.. usssttt.. rahisa la . bukannyer bersama pun. It’s only be my memory. Kegembiraan yang selama ini kami semua perolehi tidak selama-lamanya bahagia kerana berlaku perkara yang tidak kami jangkakan. Kehilangan teman seperjuangan yang kani kenali hanya setahun . Ya Allah , mereka di beri kepada kami hanya setahun. Hanya setahun perkenalan yang dapat kami bina bersama. Kemalangan yang berlaku pada 25/6/2011 pada jam 11malam telah meragut nyawa 4sahabat aku dan 2 daripadanya adalah kawan baik aku sendiri. Pemergian Arwah aznil afnan dan Arwah saifuljawahir tidak pernah kami menjangkakan akan terjadi . Subahanallah, hanya tuhan sahaja yang tahu bagaimana pillunya perasaan kami disaat tahu akan kehilangan mereka. Banyak kenangan yang kami bina bersama. Sekarang tiada lagi si spek rayben dan si buncit. ! Al-Fatihah aku sedekahkan kepada mereka semua. Semoga mereka ditempatkan ditempat orang-orang yang beriman. Amin.. Itulah kenangan yang paling menyedihkan dalam hidup aku setelah bergelar sebagai sahabat mereka semua. Tiada pengganti lain untuk mereka. Dan sekarang waktu untuk bersama yang lain semakin singkat . selepas 3 tahun ni ,kami akan berpisah dan akan ikut haluan masing-masing . andai kata boleh berjumpa, mungkin berjumpa semasa kahwin atau ******* minta panjangkan umur aku dan rakan yang lain. ‘pape pun , aku hepi kenai mereka sebagai budak FARMASI
There was an error in this gadget